Inloggen

Wat is P.E.T.S?

P.E.T.S. (Probeer Eens Te Stoppen) is een lesprogramma over pesten en maatschappelijke thema’s, voor zowel de basis- als de middelbare school.

De actuele thema’s, met bijbehorende films, zijn de basis en tevens de kracht van het lesprogramma. Deze films laten situaties vanuit verschillende perspectieven zien, die helaas veel in de praktijk voorkomen.

Je komt telkens op een keuzemoment met als algemene vraag: ‘wat zou jij doen?’. Dit element, samen met een werkboekje (met vragen en opdrachten) en een klassikaal gesprek, maakt het lesprogramma uniek. Het zet de leerlingen aan tot nadenken over het onderwerp en hun eigen rol binnen de school of klas en maatschappij.

Klik hier om meer te lezen over de thema's van de interactieve films.

P.E.T.S. is als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten.

Deelname aan P.E.T.S. is naar eigen wens in te vullen. Zo kunt u kiezen voor zelfstandige deelname met een licentie, maar maker Brian op de Dijk ontvangen behoort ook tot de mogelijkheden. Hij kan het lesprogramma begeleiden, over zijn eigen pestervaringen vertellen én in gesprek gaan of vragen beantwoorden.

Het lesprogramma heeft als doel om bewustwording bij de leerlingen op te roepen, evenals het onderwerp pesten bespreekbaar te maken en te houden. We streven naar een veilige schoolomgeving met respect voor elkaar, waarbij iedere leerling zichzelf mag en kan zijn.

Bij interesse voor deelname aan P.E.T.S. of mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen vindt u op onze FAQ pagina.

Hoe is P.E.T.S. ontstaan?

Brian op de Dijk (samensteller van lesprogramma):
P.E.T.S."