Wat is P.E.T.S.?

                      

P.E.T.S. staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en bewustwording op het gebied van pesten.

P.E.T.S. is een online interactief en preventief antipestproject voor de bovenbouw van basisscholen en de eerste fase van middelbare scholen die de kracht van de groep gebruikt om pestproblemen aan te kaarten. Het doel is het stimuleren van sociaalvaardig gedrag en het bespreekbaar maken van sociale problemen waaronder pesten, conflicten, uitsluiting en sociaal teruggetrokken gedrag.

P.E.T.S. is een aanvulling op bestaande lesmethodes. 

'P.E.T.S.' is interactief: Leerlingen ervaren hoe pesten in de praktijk gaat. Dit aan de hand van realistische korte films van ongeveer 20 minuten, met verschillende thema’s. Enkele voorbeelden van thema’s zijn; Buiten sluiten, social media, grens aangeven en zelfbeeld.

Klik hier om meer lezen over de thema's van de interactieve video's.

Per situatie kiezen de leerlingen hoe het verhaal verloopt. Daaromheen worden er opdrachten, achtergrond informatie, hulp voor de docent om een gesprek op te starten en interviews met bekende Nederlanders en (ervarings)deskundigen over pesten aangeboden. Ook is er de mogelijkheid om de maker, tevens ervaringsdeskundige, te ontvangen op school voor begeleiding of voor een nagesprek of vragen.

Bekijk hieronder een promo van P.E.T.S.

Hoe is P.E.T.S. ontstaan?

P.E.T.S is ontstaan na het succes van 'De Confrontatie II.'

Met deze film is Brian op veel middelbare scholen door heel Nederland geweest. In de film stond het thema pesten ook centraal en alles waarmee leerlingen te maken krijgen in de puberteit, zoals de thuissituatie, vriendschappen, liefde, interesses. Voorafgaand aan de film vertelde Brian zijn eigen verhaal en na het laten zien van de film was er ruimte voor een nagesprek. In dit nagesprek werden bijzondere vragen gesteld, maar ook was er persoonlijk contact na afloop. Brian kreeg veel persoonlijke reacties en verhalen van leerlingen te horen en lieten ze weten geholpen te zijn door de film en Brian zijn verhaal. Zo kwam hij op het idee voor P.E.T.S, om leerlingen zo nog beter te kunnen helpen pesten bespreekbaar te maken en te stoppen. In de Week Tegen Pesten in schooljaar 2018/2019 is het project van start gegaan. 

Hoe is P.E.T.S. ontstaan?

Uitgelichte pagina's

Hieronder de uitgelichte pagina's op deze site.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon:0640890272
E-mail: info@petsproject.nl