Speciaal thema voor Coming Out Day en Paarse Vrijdag

Geplaatst op 2 oktober 2020

Speciaal voor Coming Out Day op 11 oktober en Paarse Vrijdag op 11 december heeft P.E.T.S. een nieuw thema ontwikkeld.

In dit thema volgen we Florian (gespeeld door Robin Kobus) in zijn struggles met zijn geaardheid. Hoe gaat hij hiermee om zowel thuis, als op school? 

Vanaf 8 oktober is het nieuwe thema te vinden in de inlogomgeving.

Ondanks Corona toch nieuwe jaargang P.E.T.S.

Geplaatst op 20 september 2020

Ondanks het COVID-19 virus komt er in schooljaar 2020/2021 toch een nieuwe jaargang van P.E.T.S.

In maart waren we gestart met opnames voor nieuwe thema's. Na één draaidag kwam het Coronavirus en was er vrijwel niets meer mogelijk. Hierdoor moesten de opnames in de meivakantie uitgesteld worden. Toen er weer versoepelingen aangekondigd werden, konden de opnames hervat worden. Er stonden vier thema's op het programma voor dit schooljaar. Drie daarvan zijn inmiddels af en verschijnen op maandag 21 september in de Week Tegen Pesten van 2020! Dit zijn de thema's; Kwetsen voor de basisschool en Cyber en Pijn voor de middelbare school. Het vierde thema verschijnt in oktober, hierover maken we later meer bekend. 

Ook verschijnen er interviews met Marlien van de Kindertelefoon en Kristian Harmelink van VraaghetdePolitie.nl.

Helaas kan er door de omstandigheden geen kick-off plaats vinden zoals we gewend zijn, deze hopen we later nog te kunnen organiseren. 

NIEUWE INTERVIEWS TOEGEVOEGD

Geplaatst op 25 november 2019

Er zijn weer een nieuwe interviews toegevoegd aan het lesprogramma.

Tweede kamerlid Anne Kuik (CDA): Als politica krijgt ze regelmatig te maken met vervelende mails of reacties op social media. Haar advies voor de leerlingen; "Als er sprake is van pesten of een grap die niet leuk was, ga met elkaar in gesprek en heb het erover!"

YouTuber Rutger Vink (Furtjuh): In 2015 maakte hij een Coming Out video, waarin hij zijn verhaal vertelde. Als YouTuber krijgt hij veel reacties onder zijn video's, positief, maar ook haatreacties. Hoe gaat hij hiermee om? "Laat iedereen in zijn of haar waarde en laat iedereen zichzelf zijn, want iedereen is mooi en uniek. Als je dat doet, krijg je het ook terug!" is zijn advies. 

De Cast van de Nederlandse Dramaserie 'Dit Zijn Wij': In deze serie komen verschillende herkenbare maatschappelijke thema's aan bod, zo ook pesten. 

De interviews zijn te kijken binnen de inlogomgeving van P.E.T.S.

Eerste week P.E.T.S. 2019-2020 geslaagd!

Geplaatst op 27 september 2019

De WEEK TEGEN PESTEN is alweer afgelopen. Wat was het een bijzondere week!

Allereerst de kick-off in De Nieuwe Kolk in Assen met een bijna volle zaal en in aanwezigheid van Burgemeester Marco Out! Daarna het hele land door langs scholen, waarvan één in aanwezigheid van Wethouder Marjolein Steffens. Zoveel indrukken, reacties en verhalen. Het is jammer dat het nodig is, maar wat geeft het een goed gevoel om een steentje bij te kunnen dragen aan dit heftige onderwerp. Een onderwerp waar bijna iedereen wel mee te maken heeft gehad, of nog steeds. Het is bijzonder om te zien dat P.E.T.S. zoveel losmaakt. Een stille aula of klas, persoonlijke vragen of verhalen die worden gedeeld. De Week Tegen Pesten 2019 is voorbij, maar P.E.T.S. gaat door! Dank voor alle mooie reacties! #petsprojectnl #weektegenpesten

Bekijk hier de AFTERMOVIE van de Kick-off 2019.

Cast van 2019 bekend!

Geplaatst op 28 augustus 2019

Vandaag hebben Brian en Robin in een aflevering van Brian's VIP Vlog de complete cast van P.E.T.S. 2019 bekend gemaakt!

Eerder werden de nieuwe thema's al bekend gemaakt; Grens, Anders, Zelfbeeld en Stoer. Vandaag werd dus de complete cast bekend gemaakt. Zo zijn er wat bekenden van vorig jaar of De Confrontatie films die te zien zijn, maar zeker ook nieuwe gezichten.

Bekijk de aflevering van Brian's VIP Vlog, waarin Robin en Brian de cast bekend maken hier.

P.E.T.S. wegens succes verlengd met nieuwe thema’s

Geplaatst op 20 augustus 2019

Ook dit schooljaar zal het interactieve lesprogramma over pesten; ‘P.E.T.S.’, weer gebruikt kunnen worden op scholen. Wegens het succes afgelopen schooljaar met acht verschillende thema’s, is er besloten dit schooljaar door te gaan en vier nieuwe thema’s toe te voegen. Deze nieuwe thema’s worden net als vorig jaar gepresenteerd tijdens de Kick-off op zaterdag 21 september in de Nieuwe Kolk in Assen. Na dit weekend start de landelijke actieweek tegen Pesten en vanaf dat moment is P.E.T.S. weer te gebruiken door zowel basis- als middelbare scholen.

Brian op de Dijk; “Het is fantastisch dat we vier nieuwe thema’s hebben gemaakt en weer een schooljaar verder kunnen gaan met dit toffe project! Ik ben er trots op! Mooi om te zien dat het lesprogramma helpt en effect heeft. Ook ben ik trots op het feit dat we de kick-off weer in de mooie bioscoop van de Nieuwe Kolk mogen doen.”

De kick-off op zaterdag 21 september start om 12:30 uur, inloop is vanaf 12 uur. Het programma duurt tot ongeveer 15 uur. 

Gratis tickets voor de kick-off, in aanwezigheid van cast en crew, zijn verkrijgbaar via de website van De Nieuwe Kolk.

NIEUWE THEMA'S

Geplaatst op 18 juni 2019

Na het succes van schooljaar 2018/2019 gaan we door met P.E.T.S. en voegen we vier nieuwe thema's toe!

Komend schooljaar voegen we aan P.E.T.S. vier nieuwe thema's toe, twee voor de basisschool en twee voor de middelbare school. Ook zullen er nieuwe opdrachten en extra's toegevoegd worden. De nieuwe thema's zijn; Grens, Anders, Zelfbeeld en Stoer. De thema's van afgelopen schooljaar zullen ook blijven. 

NIEUW TOEGEVOEGD: Richard Groenendijk

Geplaatst op 17 januari 2019

Naast een interview over pesten met Armin van Buuren, hebben we vandaag ook een interview met Richard Groenendijk over pesten toe mogen voegen aan ons lesprogramma. P.E.T.S. wil zich gedurende het schooljaar blijven updaten en uitbreiden.

"Het tekent je, zowel als je gepest bent, of als je iemand gepest hebt, maar uiteindelijk komt het goed!" is één van de tips die Richard geeft. Het hele interview is te kijken binnen de inlogomgeving van P.E.T.S.

Naast interviews met Armin van Buuren en Richard Groenendijk, zijn er meer extra's te vinden. Zoals het eigen verhaal van Brian en interviews met de cast uit de interactieve films. Zij vertellen over hun eigen pestervaringen en hoe ze het vonden om deze rol te spelen.

Later zullen er nog meer interviews, met onder meer BN'ers, (Ervarings)deskundigen en specialisten toegevoegd worden.

NIEUW TOEGEVOEGD: Armin van Buuren

Geplaatst op 17 september 2018

P.E.T.S. blijft zich gedurende het schooljaar updaten en uitbreiden. Zo kunnen we vandaag vertellen dat er nieuw is toegevoegd; een interview over pesten met Armin van Buuren.

"We moeten vooral de positieve kanten van elkaar benadrukken en niet de negatieve," is een van de dingen die Armin belangrijk vind. Het hele interview is te kijken binnen de inlogomgeving van P.E.T.S.

Naast een interview met Armin van Buuren, zijn er meer extra's te vinden. Zoals het eigen verhaal van Brian, interviews met de cast uit de interactieve films. Zij vertellen over hun eigen pestervaringen en hoe ze het vonden om deze rol te spelen.

Later zullen er meer interviews, met onder meer BN'ers, (Ervarings)deskundigen en specialisten toegevoegd worden.

Week Tegen Pesten van start!

Geplaatst op 17 september 2018

Vandaag had het Simon van Hasselt in Groningen de primeur om als eerste school van start te gaan met P.E.T.S. Dit gebeurde in aanwezigheid van maker Brian op de Dijk. Gedurende het lesrooster, was Brian elk uur in een andere klas te vinden. Samen gingen zij de interactieve films bekijken en de keuzes maken. Ook was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Elk uur waren er ook klassen die samen met de docent een thema behandelden.

"Zo te zien vonden de leerlingen het een mooie ervaring om mee te doen aan P.E.T.S. Ik zag duidelijk dat ze het leuk vonden om zelf de keuzes te maken, ook dachten ze goed over hun keuzes na en konden dit goed onderbouwen. Soms maakten ze de keuze uti eigen ervaring, soms uit nieuwsgierigheid, maar vooral omdat zij in dat geval hetzelfde hadden gedaan," aldus Brian.

Het Simon van Hasselt in Groningen, was ook de filmlocatie van P.E.T.S. "Het is natuurlijk superleuk om dan juist met deze school ons programma te beginnen. Ook leuk hoe de leerlingen reageerden toen ze hun eigen school in beeld zagen," zegt Brian.

Steeds meer scholen sluiten zich aan bij P.E.T.S. en maken zelfstandig gebruik van het programma, of Brian zal erbij aanwezig zijn.

P.E.T.S. gelanceerd

Geplaatst op 15 september 2018

Afgelopen zaterdag 15 september is P.E.T.S gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de Kick-off in de Nieuwe Kolk in Assen. In aanwezigheid van cast, crew, genodigden en bezoekers verzorgde Harjan Kalsbeek de 1e loginhandeling.

Na het inlogmoment werden in de bioscoop de interactieve films bekeken. Het publiek, en soms de acteurs, mochten kiezen hoe de film verder verliep. Zo kreeg het publiek een indruk hoe het in de klassen zal gaan. In de ochtend werden de basisschool thema's bekeken en in de middag kwamen de middelbare school thema's aan bod. Tussen de films door werd er met de acteurs gepraat.

Het publiek reageerde positief op de verhalen en gaf aan het leuk te vinden dat er keuzemomenten waren en ze zo zelf een beetje de regie over de film hadden. In de middag bij het thema 'Het Einde' kwamen de heftigste reacties en kwam er veel emotie vanuit de zaal. Ook regisseur Brian op de Dijk was geraakt en onder de indruk van de reacties van het publiek. Na afloop werd er nog nagepraat en werd de kick-off dag feestelijk afgesloten.

Vanaf aanstaande maandag, 17 september, is het de Week Tegen Pesten en is P.E.T.S. te gebruiken door scholen.

P.E.T.S. is een nieuw lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten. Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten. Het is als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien. Bij het lesprogramma is het mogelijk om maker Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

Bekijk hier de aftermovie van de kick-off.

P.E.T.S. nieuw aanvullend lesprogramma over pesten voor scholen

Geplaatst op 10 juni 2018

P.E.T.S is een nieuw lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten.

Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten.

Het is ook als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien.

Buiten het programma om, is het mogelijk om de maker, Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

In september (17 t/m 21 september) is er weer de Week Tegen Pesten en dan zal het project van start gaan, scholen kunnen zich al wel inschrijven voor deelname.

P.E.T.S. is ontstaan na het succes van het bezoeken van 40 scholen in Nederland met het vorige filmproject; ‘De Confrontatie II’. Hierin stond pesten ook centraal en alles waarmee leerlingen te maken krijgen in de puberteit, zoals de thuissituatie, vriendschappen, liefde, interesses. Tijdens de bezoeken aan scholen deed Brian zijn eigen verhaal en na de film was er de mogelijkheid tot vragen stellen. Brian kreeg veel persoonlijke reacties van leerlingen te horen en kwam zo op het idee voor P.E.T.S. om leerlingen zo nog beter te kunnen helpen pesten bespreekbaar te maken en te stoppen.

Uitgelichte pagina's

Hieronder de uitgelichte pagina's op deze site.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon:0640890272
E-mail: info@petsproject.nl