Thema's

P.E.T.S. bestaat uit 8 interactieve films, 4 voor de basisschool en 4 voor de middelbare school

De films zijn interactief, dat houdt in dat de leerlingen kunnen kiezen welke verhaallijn ze gaan kijken. Binnen de verhaallijn zijn ook een aantal keuze momenten. De leerlingen kiezen dan hoe het verhaal verder verloopt.

De films laten zo pesten in de praktijk zien. Door de leerlingen te laten kiezen en het maken van opdrachten daaromheen betrekt zo de hele klas erbij. Ook d.m.v. het gesprek wat de docent op kan starten.

P.E.T.S, is niet alleen voor pesters of gepesten, maar voor de hele klas.

BASISSCHOOL

THEMA: Buiten Sluiten

 

 

 

 

 

 

 

Steyn voelt zich buitengesloten door zijn beste vriend Danny, als na de vakantie de populaire Rico in de klas komt en Danny daar opeens mee om gaat.

Cast: Brad van der Horst (Steyn Timmer), Desley Beersma (Danny), Sander Slingerland (Rico), Peter Koenen (Meester Maarten), Arjan Hamoen (Geert Timmer) en Beppie Gerrits (Monique Timmer)

THEMA: Vriendschap

 

 

 

 

 

 

 

Remy en Lisanne zijn beste vrienden. Omdat ze een jongen en een meisje zijn, wordt er meteen gezegd dat ze een stelletje zijn. 

Cast: Rom Elzakkers (Remy), Bente de Jong (Lisanne), Bryan Okello (Leon), Thijmen Reuvekamp (Jesse), Jari van Dort (Hugo) en Ellen Tenge (Juf Maaike)

THEMA: Meidenvenijn

 

 

 

 

 

 

 

Eva en Melissa zijn beste vriendinnen, ze zingen en dansen veel samen, ook na schooltijd. Als Cleo nieuw in de klas komt en een beetje buiten gesloten wordt, besluit Eva haar erbij te betrekken, maar daardoor sluit ze Melissa onbewust buiten. Maar de rollen blijven draaien in de verhaallijn Meidenvenijn, vol met gekibbel en geroddel.

Cast: Puk Elzakkers (Eva), Sophie Rook (Melissa), Sam Briejer (Cleo) en Peter Koenen (Meester Maarten)

THEMA: Verdraaien

 

 

 

 

 

 

 

Diana houdt van lezen, daarmee werd ze op haar vorige school gepest. Op haar nieuwe school wil ze niet weer het slachtoffer zijn. Ze verzint dingen om in de smaak te vallen bij de klas en vooral bij Naomi. Ook richt zich op Daphne, die ook van lezen houdt. Diana doet zich voor als een ander iemand dan ze werkelijk is. Maar dan komt er een oude bekende van de vorige school.

Cast: Mirthe Nieuwold (Diana), Sissy van Ewijk (Naomi), Anna Semenov (Daphne), Kane Volckerijck (Rinse) en Ellen Tenge (Juf Maaike)

MIDDELBARE SCHOOL

THEMA: Afreageren

 

 

 

 

 

 

 

Jorrit en zijn broer Nick waren beste vrienden. Nu Jorrit naar de middelbare school gaat veranderd alles. Nick begint hem te pesten, Jorrit weet hier geen raad mee en gaat zich dan afreageren op school.

Cast: Caspar Dorland (Jorrit van Venen), Manon Steen (Mirjam), Shane Conradi (Thomas), Yanaika Janssen (Rianne), Joël van den Anker (Nick van Venen), Jarno van Werkhoven (Arno van Venen), Roxana van der Meulen (Saskia van Venen), Kim de Wilde-Veldhuizen (Marjolein van Loenen), Elles van den Anker (Pauline van Rein), Irene van Zuilekom (Grada van Zuilekom), Yvonne Laan (Danielle Kroon) en Brian op de Dijk (Bart Maas)

THEMA: Schaamte

 

 

 

 

 

 

 

Lucas is gek op dansen, alleen niet iedereen accepteert dit van hem. Als hij op dansles gaat en zijn beste vriend Finn hem probeert te steunen gaat het juist mis. Lucas wordt uitgescholden omdat hij meteen homo zou zijn. Dansen is alleen voor meisjes vind de rest. Lucas schaamt zich.

Cast: Angeney Boer (Lucas Venema), Pepijn Frouws (Finn), Batuhan Eryigit (Patrick), Chaliyah Beersma (Soraya), Mark Semenov (Guido), Karima Hassine (Karin Venema), Jasper de Groot (Nico van Eerbeek), Kim de Wilde-Veldhuizen (Marjolein van Loenen), Harjan Kalsbeek (Danscoach Mike), Yvonne Laan (Danielle Kroon) en Brian op de Dijk (Bart Maas)

THEMA: Social Media

 

 

 

 

 

 

 

Petra is verhuisd en mist haar beste vriendin, als ze haar voor de grap een gênante foto stuurt via Snapchat en deze per ongeluk ook naar een nieuwe klasgenoot stuurt gaat het mis.

Cast: Roos van der Ploeg (Petra), Luisa Jager (Britt), Maartje van Laarschot (Lisa), Robin Kobus (Dave), Irene van Zuilekom (Grada van Zuilekom) en Michael de Roos (Alfred van Zuylen)

THEMA: Het Einde

 

 

 

 

 

 

 

Pien is nieuw op school en probeert er tussen te komen, maar de klas laat haar niet toe. De meidenclub Rebecca, Carolien, Ruth en Manon sluiten haar buiten en pesten haar, omdat ze een maatje meer heeft. Het pesten gaat zelfs zo ver dat ze Pien zeggen dat ze zelfmoord moet plegen zodat ze dan van haar af zijn. Pien heeft veel steun aan haar moeder, maar hoe ze hiermee om gaat?

Cast: Lysha van der Wilt (Pien van Wijk), Lisa de Vries (Rebecca), Indy Kames (Ruth), Janna Baerends (Carolien), Puck Nieuwpoort (Manon), Barbara Steen (Regina van Wijk), Yvonne Laan (Danielle Kroon), Michael de Roos (Alfred van Zuylen), Harjan Kalsbeek (Gymdocent Harjan) en Brian op de Dijk (Bart Maas)

FAQ

Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd contacten. Mogelijke vragen hebben wij verzameld in de vorm van een FAQ, veel antwoorden kunt u daar al vinden.