NIEUW TOEGEVOEGD: Armin van Buuren

Geplaatst op 17 september 2018

P.E.T.S. blijft zich gedurende het schooljaar updaten en uitbreiden. Zo kunnen we vandaag vertellen dat er nieuw is toegevoegd; een interview over pesten met Armin van Buuren.

"We moeten vooral de positieve kanten van elkaar benadrukken en niet de negatieve," is een van de dingen die Armin belangrijk vind. Het hele interview is te kijken binnen de inlogomgeving van P.E.T.S.

Naast een interview met Armin van Buuren, zijn er meer extra's te vinden. Zoals het eigen verhaal van Brian, interviews met de cast uit de interactieve films. Zij vertellen over hun eigen pestervaringen en hoe ze het vonden om deze rol te spelen.

Later zullen er meer interviews, met onder meer BN'ers, (Ervarings)deskundigen en specialisten toegevoegd worden.

Week Tegen Pesten van start!

Geplaatst op 17 september 2018

Vandaag had het Simon van Hasselt in Groningen de primeur om als eerste school van start te gaan met P.E.T.S. Dit gebeurde in aanwezigheid van maker Brian op de Dijk. Gedurende het lesrooster, was Brian elk uur in een andere klas te vinden. Samen gingen zij de interactieve films bekijken en de keuzes maken. Ook was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Elk uur waren er ook klassen die samen met de docent een thema behandelden.

"Zo te zien vonden de leerlingen het een mooie ervaring om mee te doen aan P.E.T.S. Ik zag duidelijk dat ze het leuk vonden om zelf de keuzes te maken, ook dachten ze goed over hun keuzes na en konden dit goed onderbouwen. Soms maakten ze de keuze uti eigen ervaring, soms uit nieuwsgierigheid, maar vooral omdat zij in dat geval hetzelfde hadden gedaan," aldus Brian.

Het Simon van Hasselt in Groningen, was ook de filmlocatie van P.E.T.S. "Het is natuurlijk superleuk om dan juist met deze school ons programma te beginnen. Ook leuk hoe de leerlingen reageerden toen ze hun eigen school in beeld zagen," zegt Brian.

Steeds meer scholen sluiten zich aan bij P.E.T.S. en maken zelfstandig gebruik van het programma, of Brian zal erbij aanwezig zijn.

P.E.T.S. gelanceerd

Geplaatst op 15 september 2018

Afgelopen zaterdag 15 september is P.E.T.S gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de Kick-off in de Nieuwe Kolk in Assen. In aanwezigheid van cast, crew, genodigden en bezoekers verzorgde Harjan Kalsbeek de 1e loginhandeling.

Na het inlogmoment werden in de bioscoop de interactieve films bekeken. Het publiek, en soms de acteurs, mochten kiezen hoe de film verder verliep. Zo kreeg het publiek een indruk hoe het in de klassen zal gaan. In de ochtend werden de basisschool thema's bekeken en in de middag kwamen de middelbare school thema's aan bod. Tussen de films door werd er met de acteurs gepraat.

Het publiek reageerde positief op de verhalen en gaf aan het leuk te vinden dat er keuzemomenten waren en ze zo zelf een beetje de regie over de film hadden. In de middag bij het thema 'Het Einde' kwamen de heftigste reacties en kwam er veel emotie vanuit de zaal. Ook regisseur Brian op de Dijk was geraakt en onder de indruk van de reacties van het publiek. Na afloop werd er nog nagepraat en werd de kick-off dag feestelijk afgesloten.

Vanaf aanstaande maandag, 17 september, is het de Week Tegen Pesten en is P.E.T.S. te gebruiken door scholen.

P.E.T.S. is een nieuw lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten. Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten. Het is als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien. Bij het lesprogramma is het mogelijk om maker Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

P.E.T.S. nieuw aanvullend lesprogramma over pesten voor scholen

Geplaatst op 10 juni 2018

P.E.T.S is een nieuw lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basisscholen als middelbare scholen. P.E.T.S staat voor Probeer Eens Te Stoppen of een pets om wakker geschud te worden en een stukje bewustwording op gebied van pesten.

Het programma is interactief, dat houdt in dat er korte films zijn, met verschillende thema’s op gebied van pesten, waaruit de leerlingen kunnen kiezen, met daarin ook een aantal keuzes hoe het verhaal zal verlopen. Daar omheen zijn een aantal opdrachten die gemaakt worden en hulp voor de docent om een gesprek op te starten. Ook wordt het uitgebreid met interviews met deskundigen, BN’ers, pesters en slachtoffers over pesten.

Het is ook als basis lesmethode te gebruiken, maar is zeker een mooie aanvulling op al bestaande methodes tegen pesten, omdat het pesten in de praktijk laat zien.

Buiten het programma om, is het mogelijk om de maker, Brian op de Dijk, te ontvangen. Hij kan vertellen over het project, vragen beantwoorden en zijn eigen pestverhaal vertellen. Doel hiervan en van het project is om pesten bespreekbaar te maken en de ogen te openen.

In september (17 t/m 21 september) is er weer de Week Tegen Pesten en dan zal het project van start gaan, scholen kunnen zich al wel inschrijven voor deelname.

P.E.T.S. is ontstaan na het succes van het bezoeken van 40 scholen in Nederland met het vorige filmproject; ‘De Confrontatie II’. Hierin stond pesten ook centraal en alles waarmee leerlingen te maken krijgen in de puberteit, zoals de thuissituatie, vriendschappen, liefde, interesses. Tijdens de bezoeken aan scholen deed Brian zijn eigen verhaal en na de film was er de mogelijkheid tot vragen stellen. Brian kreeg veel persoonlijke reacties van leerlingen te horen en kwam zo op het idee voor P.E.T.S. om leerlingen zo nog beter te kunnen helpen pesten bespreekbaar te maken en te stoppen.

Uitgelichte pagina's

Hieronder de uitgelichte pagina's op deze site.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon:0640890272
E-mail: info@petsproject.nl