FAQ

Hieronder vind u de meest voorkomende vragen

LESPROGRAMMA

Voor wie is P.E.T.S geschikt?

P.E.T.S. is geschikt voor 2 doelgroepen. Een deel is bedoeld voor de basisschool en dan met name de bovenbouw en het andere deel is bedoeld voor het voorgezet onderwijs, met name de onderbouw.

Hoe lang duurt P.E.T.S?

P.E.T.S. bestaat uit 8 verschillende verhaallijnen, 4 voor de basisschool en 4 voor de middelbare school. Elke verhaallijn duurt ongeveer 20 minuten. Per verhaallijn zijn er 2 á 3 keuzemomenten. Aandacht besteden aan 1 verhaallijn neemt dus ongeveer 30 minuten in beslag, exclusief een nagesprek.

Wat als ik al een lesmethode heb?

Als u al een lesmethode heeft, kunt u P.E.T.S. prima gebruiken als aanvullend lesprogramma. Tijdens bijvoorbeeld de Week Tegen Pesten of elders in het schooljaar. P.E.T.S. laat pesten in de praktijk zien d.m.v. interactieve video, aangevuld met opdrachten en informatie en hulp voor de docent om een gesprek op te starten.

Als ik P.E.T.S. afneem, betaal ik dan voor zowel het basisschool als het middelbare school materiaal?

Bij het afnemen van P.E.T.S. betaalt u uw licentie, waarvan óf het basisschool óf het middelbare school materiaal de inhoud is.

Wat als mijn licentie verloopt?

Als u licentie bijna verloopt en uw jaar voorbij is krijgt u een reminder. U kunt dan uw licentie verlengen voor het volgende schooljaar of uw licentie stopzetten. Ons doel is om P.E.T.S. gedurende het schooljaar te blijven updaten en elk schooljaar te voorzien van nieuwe verhaallijnen en thema’s.

Contact

Als u nog andere vragen heeft, kunt u ons altijd contacten.